Senaste nytt skickas som nyhetsbrev

Vill du ha nyhetsbrev så du inte missar något?
Dessutom får du se många bilder samt veta mer om vad som händer.

Prenumera direkt här
>>
(Givetvis kan du avsluta prenumerationen när du vill!)


ETT URVAL AV TIDIGARE NYHETER

April 2012

Möte med Callan Services i huvudstaden Port Moresby där vi hjälpte dom att planera det kommande arbetet med den nya teckenspråksboken.


Oktober 2011

Ett SVT-team följde oss på plats i Nya Guinea i några veckor i både urskogen och bland döva i städerna.

Vi deltog i en konferens i huvudstaden Port Moresby om dövundervisning. Vi inspirerade dom till att skapa ett lättanvänt papuanskt teckenspråksbok som kan användas av föräldrar, lärare och alla andra som vill eller behöver lära sig teckenspråk, så att de kan ge de döva barnen en tidig språkutveckling.


14 februari 2011

Projektet vann första pris i Terre de Femmes prisutdelning!

Läs mer på Jordens Kvinnor och Rikard Lehmanns fångande skildring av ceremonin


November 2010

PREMIÄR! Nu startar äntligen den intensiva kartläggningen av Papua Nya Guineas döva och porslinsblommor!


Maj - juli 2010

Jag åkte ner till Papua Nya Guinea för två månaders förberedelser och kollade på det lokala postkontoret om vårt EpiWeb hade kommit fram. Jovisst det hade det!

Två ställen för odlingarna valdes ut, en vid havsnivån för varmväxande hoyor och en på 1500 meters höjd uppe i bergen för de bergsväxande hoyorna som vill ha det svalare.

Jag träffade drygt 40 döva i städerna, varav fem följde med som guider i skogarna.

Det blev drygt 80 sticklingar av hoyor som testplanterades på olika sätt i EpiWeb för att se vilken metod som fungerat bäst.


1 oktober 2009


 

De första 500 blocken av EpiWeb hämtades hos Dusk Tropic i Nacka. Här står de i väntan på leverans till Papua Nya Guinea.

16 september 2009 SVT följde med till Göteborg för att filma ett av våra allra första föredrag om projektet. Det var många som hade kommit till Teckenspråksforum inne i Göteborg för att lyssna.

 

11 september 2009 Möte med SVT i Stockholm för att diskutera om att göra en dokumentär om vårt arbete för att visas på TV.

 

25 augusti 2009 Detta projekt vore inte möjligt utan mina fantastiska donatorer! Därför har jag idag satt upp en lista över alla som gjort en viktig och fantastisk sak för PNG:s döva och porslinsblommor!
(Om du som donerat vill vara med på listan, eller tas bort från listan, säg till.)

 

Juli 2009 Vi lanserar den unika möjligheten att bli Artväktare och få en porslinsblomma uppkallad efter sig!


Juni - juli 2009 Kampanjen för insamling av pengar till odlingssubstratet 'EpiWeb' inleds i juni och når sitt mål före deadlinen på 1 augusti 2009. Denna omgång av EpiWeb räcker till att hysa våra första 1000 hoyaplantor i Papua Nya Guinea.
Stort tack till er alla som donerade pengar för inköp av EpiWeb från företaget Dusk Tropic!

15 mars 2009 Hemsidan invigs.
 

 

© www.paradiseforest.net